• By -

“Nincs külön világunk!” (Értelmi sérültek)

Nincs külön világunk – sem nekem, sem neked!
Együtt élnek itt az emberek a legfiatalabbaktól a legöregebbekig, az egészségesek és a betegek, a szépek és a csúnyák, a lassúak és a fürgék, az okosak és a butuskák.
Ki dönti el, hogy én éppen melyik csoporthoz tartozom? A szerelmemnek én vagyok a legszebb, édesanyámnak én vagyok a legokosabb, és a látók között én gyengén látó vagyok 55 évesen. A világ, mint egy nagy kohó, egyben tart mindenkit: befogad, fejleszt, szolgál, ugyanazt a mondanivalót kell közölnie gyereknek, iskolásnak, felnõttnek, öregnek. Hogyan lehet egy célt úgy közvetíteni, hogy azt megértse értelmileg akadályozott ember, normál intelligenciájú ember, vagy magas intelligenciájú ember?
Kérdéseket vetünk fel, megvizsgáljuk látásmódunkat, próbára tesszük képességeinket, megpróbáljuk a másik szemével és észjárásával megérteni a világot. Megpróbáljuk bemutatni másként is értékeinket.

A mûhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevõknek a mûhelyt követõ 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel címû mûhely résztvevõinek), vagy egy ún. “fogyatékosügyi audit”-ot kell szervezniük, amelynek eredményeirõl (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevõ számára telefonos, e-mailes és skype-on történõ konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos idõtartamban, de húsz (20) résztvevõ számára a képzést követõen az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk – személyes facilitálás vagy szakértõi segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülõ partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségrõl, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeirõl.
Jelentkezési lap (doc)
Jelentkezési lap (pdf)

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával

Szélesség:496Magasság:829

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>