• By -

“Nincs külön világunk” (Mozgássérültek)

Ungvári Mihályné előadása letölthető itt

A múzeum önértékelését segítő szempontrendszer letölthető itt

Ezen a napon arról beszélgetünk, hogyan tehetjük kellemesebbé mozgássérült embertársaink múzeumlátogatását. Mit is jelent pontosan az akadálymentesítés, amelyrõl törvény is született, de elég döcögõs a gyakorlatba átültetése? Kell-e figyelnünk a kiállításunk berendezésekor a speciális igényeikre? Kellenek-e külön módszerek, amelyekkel segíthetjük õket a kiállításunkon bemutatott téma befogadásában? Speciális-e egyáltalán a nekik tartott foglalkozás?

A mûhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevõknek a mûhelyt követõ 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel címû mûhely résztvevõinek), vagy egy ún. “fogyatékosügyi audit”-ot kell szervezniük, amelynek eredményeirõl (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevõ számára telefonos, e-mailes és skype-on történõ konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos idõtartamban, de húsz (20) résztvevõ számára a képzést követõen az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk – személyes facilitálás vagy szakértõi segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülõ partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségrõl, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeirõl.

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>