KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

"Nincs külön világunk" (Mozgássérültek)
[ 2012-02-03 - MKA ]

Ungvári Mihályné előadása letölthető itt

A múzeum önértékelését segítő szempontrendszer letölthető itt

Ezen a napon arról beszélgetünk, hogyan tehetjük kellemesebbé mozgássérült embertársaink múzeumlátogatását. Mit is jelent pontosan az akadálymentesítés, amelyről törvény is született, de elég döcögős a gyakorlatba átültetése? Kell-e figyelnünk a kiállításunk berendezésekor a speciális igényeikre? Kellenek-e külön módszerek, amelyekkel segíthetjük őket a kiállításunkon bemutatott téma befogadásában? Speciális-e egyáltalán a nekik tartott foglalkozás?

A műhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevőknek a műhelyt követő 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel című műhely résztvevőinek), vagy egy ún. "fogyatékosügyi audit"-ot kell szervezniük, amelynek eredményeiről (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevő számára telefonos, e-mailes és skype-on történő konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos időtartamban, de húsz (20) résztvevő számára a képzést követően az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk - személyes facilitálás vagy szakértői segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülő partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségről, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeiről.
Jelentkezési lap (doc)
Jelentkezési lap (pdf)

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával