KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL
PROJEKTEK
Szakembercserék
Konferenciák/Műhelyek
Uniós projektek
Publikációk
Online kérdőív
Módszertani könyvek
Könyvtár
Tanácsadás
HÍREK, AKTUALITÁSOK
INTERAKTÍV ÖTLETEK
HASZNOS LINKEK
ENGLISH

Partnereink:
IT partnerünk:
CENTER.HU Kft.


Az Alapítvány működését 2006 és 2010 között az NCA támogatta.
Studio1 Kft.

"Nincs külön világunk" (Látássérültek)
[ 2012-02-02 - MKA ]
 

A múzeum önértékelését segítő szempontrendszer letölthető itt

A programot bemutató film indítása itt

Ezt a napot annak szenteljük, hogy arról beszélgetünk, hogyan tehetjük kellemesebbé látássérült embertársaink múzeumlátogatását. Milyen infrastrukturális igények merülhetnek fel, amikről jó ha tudunk? Milyen megoldásokkal segíthetjük őket a kiállításunkon bemutatott téma befogadásában? Szó esik majd a kiállítási vezetőkről és honlapokról is.

A műhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevőknek a műhelyt követő 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel című műhely résztvevőinek), vagy egy ún. "fogyatékosügyi audit"-ot kell szervezniük, amelynek eredményeiről (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevő számára telefonos, e-mailes és skype-on történő konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos időtartamban, de húsz (20) résztvevő számára a képzést követően az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk - személyes facilitálás vagy szakértői segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülő partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségről, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeiről.
Jelentkezési lap (doc)
Jelentkezési lap (pdf)

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával

Szélesség:496Magasság:829
vissza