KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

"Nincs külön világunk!" (Értelmi sérültek)
[ 2012-02-01 - MKA ]

Nincs külön világunk - sem nekem, sem neked!
Együtt élnek itt az emberek a legfiatalabbaktól a legöregebbekig, az egészségesek és a betegek, a szépek és a csúnyák, a lassúak és a fürgék, az okosak és a butuskák.
Ki dönti el, hogy én éppen melyik csoporthoz tartozom? A szerelmemnek én vagyok a legszebb, édesanyámnak én vagyok a legokosabb, és a látók között én gyengén látó vagyok 55 évesen. A világ, mint egy nagy kohó, egyben tart mindenkit: befogad, fejleszt, szolgál, ugyanazt a mondanivalót kell közölnie gyereknek, iskolásnak, felnőttnek, öregnek. Hogyan lehet egy célt úgy közvetíteni, hogy azt megértse értelmileg akadályozott ember, normál intelligenciájú ember, vagy magas intelligenciájú ember?
Kérdéseket vetünk fel, megvizsgáljuk látásmódunkat, próbára tesszük képességeinket, megpróbáljuk a másik szemével és észjárásával megérteni a világot. Megpróbáljuk bemutatni másként is értékeinket.

A műhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevőknek a műhelyt követő 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel című műhely résztvevőinek), vagy egy ún. "fogyatékosügyi audit"-ot kell szervezniük, amelynek eredményeiről (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevő számára telefonos, e-mailes és skype-on történő konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos időtartamban, de húsz (20) résztvevő számára a képzést követően az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk - személyes facilitálás vagy szakértői segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülő partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségről, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeiről.
Jelentkezési lap (doc)
Jelentkezési lap (pdf)

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Az Ökotárs Alapítvány támogatásával