KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel
[ 2012-01-31 - MKA ]

Minden múzeum vagy örökségi helyszín azért dolgozik, hogy a múlt értékeit megőrizze és bemutassa az utókornak. Kinek mutatjuk be tulajdonképpen az értékeinket és milyen céllal? Mennyit tudunk a látogatóinkról és az elzárkózókról, közömbösekről, és egyáltalán szükséges-e megismernünk őket? A mai műhelyen arról beszélgetünk majd, hogy kik is a mi "közösségeink", azaz a múzeum holdudvarában létező csoportok, hogyan lehet hozzájuk eljutni. Megosztjuk egymással hatékony és kevésbé hatékony módszereinket, hogy tanulhassunk egymás tapasztalataiból, és beszámolunk a témában vezetett fókuszcsoportos beszélgetéseink eredményéről is.

Bevonási létra (letölthető itt)
A sikeres konzultáció - Esettanulmányok és szempontok (letölthető itt)
Konzultációs terv (letölthető itt)
Irodalomjegyzék (letölthető itt)

A műhelyeken a részvétel ingyenes, de feltételhez kötött. A résztvevőknek a műhelyt követő 4 hónapon belül vagy egy közösségi konzultációt (a Konzultáció a múzeumok érdekcsoportjaival, közösségeivel című műhely résztvevőinek), vagy egy ún. "fogyatékosügyi audit"-ot kell szervezniük, amelynek eredményeiről (egy minimum 2 oldalas jelentésben) beszámolnak az Alapítványunknak és a projektet támogató Ökotárs Alapítványnak. Ehhez minden résztvevő számára telefonos, e-mailes és skype-on történő konzultációk során igény szerint segítséget nyújtunk szervezetenként legalább négy (4) hónapos időtartamban, de húsz (20) résztvevő számára a képzést követően az általuk szervezett helyi közösségi konzultációkhoz és/vagy fogyatékosügyi felmérésekhez mentori támogatást nyújtunk - személyes facilitálás vagy szakértői segítség formájában.
A 20 mentori támogatásban részesülő partner a munka lezárása után, 2012. augusztus 31-ig köteles rövid beszámolót küldeni az Ökotárs Alapítványnak a kapott segítségről, az érdekérvényesítési munka folyamatáról és eredményeiről.

Jelentkezési lap (doc)
Jelentkezési lap (pdf)

További információ és jelentkezés:
Miszné Korenchy Anikó, Tel: 30/280-7265, E-mail: mlalapitvany@gmail.com

Szélesség:496Magasság:829