KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

Az öt érzék bevonása a múzeumi tanulásba
[ 2009-09-30 ]

Szélesség:1876Magasság:1163                 Szélesség:591Magasság:726                 Szélesség:1432Magasság:1135

Ezen a műhelyen szó lesz arról, hogyan fejlesszünk ki különböző oktatási anyagok felhasználásával olyan tevékenységeket, amelyek többre bátorítják a látogatókat, mint csak hogy nézzenek és beszélgessenek a látottakról. Az interaktív lehetőségek a látogatókat tapintásra, ízlelésre, szaglásra, fülelésre vagy akár bonyolultabb, több érzékszerv bevonásával megoldható feladatokra serkentik. Ráadásképpen a feladatok közül néhány a vita- vagy a problémamegoldó készséget fejleszti, amelyek segítik a látogatókat a véleményük megosztásában illetve a kommunikációban. Továbbá, ezeknek a gyakorlatoknak a során megfigyelhetjük a kooperatív tanulás vagy a differenciálás jellemzőit is, illetve a kompetenciafejlesztés eszközei is lehetnek.
A műhelyen Juhász Litza, aki már 10 éve dolgozik a Szépművészeti Múzeumban, bemutatja azokat a tevékenységeket, amelyeket ő vagy kollégái fejlesztettek ki a múzeumban. A résztvevőknek lesz idejük a saját múzeumaik ötleteinek fejlesztésére is.
A műhelyen szereplő gyakorlatokból ízelítőt kaphatnak a Szépművészeti Múzeum 2009. október 31-i Családi napján.
Részvételi díj: 3000,- Ft

Jelentkezés a részvételi díj (amely ebédet nem tartalmaz) befizetésével (OTP Bank 11703006-20070414) és az innen letölthető jelentkezési lap elküldésével történik.
Jelentkezési lap letöltése
A műhelyeket csak minimum 7, maximum 15 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani!
Információ és jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó, Múzeumok és Látogatók Alapítvány Tel: 30/280-7265 vagy 240-6092 (fax is), E-mail: mlalapitvany@externet.hu
Minimum 3 rendezvényre való együttes jelentkezésre előzetes befizetésnél 1000,- Ft kedvezmény! Diákoknak műhelyenként 500,- Ft kedvezmény. A két kedvezmény nem vonható egybe!!!

A műhelymunkák és konferenciák részei az Alapítvány "Több szem...avagy a Múzeumok nagyobb társadalmi szerepvállalása" című projektjének, amely az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az Ökotárs Alapítvány és partnerei támogatásával valósul meg.