KONFERENCIÁK/MŰHELYEK

Az értékelésről új szemszögből – Munkánk hatása a látogatók
[ 2008-12-07 - ]

Munkánk hatása a látogatók tanulására és a közösség szociális életére (A titokzatos GLO-k és GSO-k)

Keep up with UK and international trends in evaluation and find out how to develop better services for your visitors and the local community.

This workshop will look at the UK´s Inspiring Learning for All framework, the Generic Learning Outcomes and Generic Social Outcomes.  ILFA and the GLOs are a way of measuring and improving the learning which takes place in the museum.  The GSOs are a way of demonstrating to other organisations outside the museum world (local and central government departments, funders, etc) the benefits which museum projects have on the local community.

We will look at evaluation techniques, and the best ways to find out what visitors (and non-visitors) really think about the museum and its services.  This will enable you to:
- make your museum´s exhibitions and programmes better for your  visitors
- avoid wasting time and money
- use visitor studies to gain further support for your museum

The workshop will involve plenty of practical exercises and ideas which you can use to make your museum even better!

***

A műhelyen megismerkedünk a brit és a nemzetközi trendekkel, amelyek célja, hogy a múzeumokat nemcsak a látogatók, de a tágabb helyi közösség számára is hasznossá tegyük. Megismerjük az Ösztönzés a tanulásra című brit keretprogramot a benne foglalt mérési/ értékelési módszerekkel, sikerességi mutatókkal. A keretprogram célja a múzeum oktatási munkájának a fejlesztése, és a megadott mutatókkal ennek mérésében segít. A GSO-k azaz szociális hatások mérése abban segít, hogy bemutassuk a fenntartónak és egyéb érdekelt, külső  szervezeteknek a múzeum helyi közösségre kifejtett hatását. Az itt megismert technikákkal megismerhetjük a látogatók és a még nem-látogatók véleményét múzeumunkról és a szolgáltatásainkról. Olyan dolgokról lesz itt szó, amelyek segítenek, hogy
- a látogatók szempontjai szerint fejlesszük kiállításainkat és programjainkat
- elkerüljük a pénz és időpocsékolást
- a látogatókutatatást a nagyobb támogatottság megszerzésére is felhasználhassuk.
A műhely rengeteg  használható ötlettel és technikával szolgál majd a múzeumunk fejlesztéséhez!

(A főleg angol nyelven zajló műhely alatt - ha szükséges - informális tolmácsolással segítjük a résztvevőket.)

Program letöltése itt

Useful resources/ Irodalomlista letöltése a szövegre kattintással

A műhelymunkák és konferenciák részei az Alapítvány "Több szem...avagy a Múzeumok nagyobb társadalmi szerepvállalása" című projektjének, amely az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az Ökotárs Alapítvány és partnerei támogatásával valósul meg.
Szélesség:1432Magasság:1135         Szélesség:591Magasság:726        Szélesség:1876Magasság:1163