HÍREK, AKTUALITÁSOK

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL
PROJEKTEK
HÍREK, AKTUALITÁSOK
Pályázati információk
INTERAKTÍV ÖTLETEK
HASZNOS LINKEK
ENGLISH

Partnereink:
IT partnerünk:
CENTER.HU Kft.


Az Alapítvány működését 2006 és 2010 között az NCA támogatta.
Studio1 Kft.

Családbarát múzeum, 2006
[ 2006-11-03 ]
 

A Múzeumok Majálisán meghirdetett szavazásra idén a tavalyihoz képest háromszor annyi (1720) érvényes jelölés érkezett, amelyekben a családok nemcsak kedvenc múzeumuk nevét küldték be, de meg is indokolták választásukat. Ez az újabban egyre nagyobb figyelmet kiérdemlő látogatói csoport a budapesti díjazott esetében elsősorban az interaktív, minden korosztályt érdeklő kiállításait és az infrastruktúrális fejlettséget emelte ki, míg a vidéki első helyezettnél elődleges volt a személyes kapcsolódás a kiállított tárgyakhoz illetve a munkatársak barátságossága.

A látogatók szavazatai alapján budapesti kategóriában a díjat a Magyar Természettudományi Múzeum kapta. A díjat Dr. Bajzáth Judit, közművelődési főosztályvezető vette át.

A vidéki kategória díját a Nyíregyháza melletti Sóstói Múzeumfalu nyerte, amelyet Nagyné Bősze Katalin, igazgató-helyettes vett át.


A pénzjutalommal járó díjat a Summa Artium Kht. és a C.Enter Információ-Technológiai Kft. is támogatja, hogy ezáltal a legjobbak még korszerűbbé, a modern bemutatási módokat kedvelők számára is vonzóbbá válhassanak.

Az ország első családbarát szállodájának, az alsópáhoki Kolping Hotelnek (www.kolping.hotel.hu ), illetve a Typotex és Alexandra Kiadóknak köszönhetően a szervezők a szavazók között is sorsoltak ajándékokat.

A szavazatok megoszlása:    Budapest          Vidék          
vissza