Pályázati információk

British-Hungarian dialogue on a Heritage Case Study

A budapesti Brit Nagykövetség és a British Council segítségével a Gondolatok sugárútján című programsorozat keretében hat fiatal magyar szakember (köztük Miszné Korenchy Anikó, kuratóriumi elnök) részt vett a londoni Museums and Heritage Show-n, látogatásuk során megismerkedhettek az angliai múzeumi élet és kulturális örökségvédelem aktualitásaival. Tapasztalataikat 2004. szeptember 24-25-én a "British-Hungarian dialogue on a Heritage Case Study -- Make Majk Marketable" (Brit-magyar párbeszéd egy örökségvédelmi esettanulmány kapcsán - Majkpuszta hasznosítása) című szemináriumon osztották meg a meghívottakkal. A londoni tanulmányútról elhangzó beszámolók mellett Peter Goodchild, brit szakember előadására is sor került, s a résztvevők alakítói, aktív részesei lehettek egy most induló teljeskörű rekonstrukciós projekt ´alapkőletételének´. A program hosszabb távú célja a brit-magyar párbeszéd fenntartása volt, valamint a magyarországi fiatal muzeológusok és szélesebb körben az örökségvédelmi szakemberek hálózatának kialakítása.